Petőfi
Üdvözöljük Programok Tanítók Iskola nyitogató 2023-2024

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.30-15.30
pénteken: 7.30-14.30

ebédfizetési napokon:
7.00-17.00

Kiss Renáta
+36 20/260-28-26

További információk

Védőnő

Balogh Edit
+36/20/550-5218
Iskolában tartózkodása:
H, K, Cs 8.00-15.00

Iskolarendőr

Kónya Orsolya
06/66/523-700

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul hatartalanul kormany ekreta

Beszámoló a 2016-os Zenei hétről

Már hagyomány iskolánkban, hogy a Zenei világnap megemlékezése után megrendezésre kerül a Zenei hét. Ebben a tanévben kiemeltem a 205 éve született, 130 esztendeje elhunyt zeneszerzőnk, Liszt Ferenc életútját és munkásságát.

2016.október 3 – 7-ig megtekinthető volt a földszinti zsibongóban a Képes Zenetörténeti kiállítás a XIX. század néhány jeles képviselőjének életéről, munkásságáról -Liszt Ferenc, orosz „Ötök”- Muszorgszkij, Csajkovszkij, Smetana, Dvorák, Saint-Saens, Grieg, Paganini, Chopin-, és a tanulóink által készített benevezések.

A 2 – 8. osztályos tanulók játékos zenei fejtörőket oldhattak meg október 3-7-e között 3-6 fős csapatokban. Az alsó tagozatos tanulók: 2. évfolyamból 7 csapat (35 gyermek), 3-4. évfolyamból 29 csapattal (132 gyermek), a felső tagozatos tanulók 12 csapattal (42 gyermek) vettek részt a feladatmegoldó versenyen. A 209 tanuló mellet az idén is bekapcsolódtak az 1. osztályos tanulók is, akiknek hangszeres színező volt a feladat. Az életkori sajátosságokat és a játékosságot figyelembe véve készültek a feladatok, melyeket szívesen, örömmel oldottak meg a gyermekek.
A feladatok megoldásában segítségükre volt a kiállítás képeinek és magyarázatainak elolvasása, értelmezése. Zenei totó Liszt Ferencről és a nemzeti romantikákról, zenei keresztrejtvény, zenei puzzle, titkos zenei fejtörő, zenei idézetek keresése, érdekességek a magyar és az európai romantikában –ezek voltak idén a hét feladatai.

A rajzpályázatra Saint- Saens: Az állatok farsangja vagy Csajkovszkij: Diótörő illusztrálásával lehetett pályázni, melyre 35 rajz érkezett – és az 1. osztályos tanulók munkái, melyeket az 1. emeleti folyosón elhelyezett kiállításon lehet megtekinteni. Szeretném megköszönni a tanító nénik lelkiismeretes munkáját, segítségét és türelmét egész héten.
A „Muzsikáló reggeli percekben” zenei pillanatképeket hallhattunk a Suli-rádión keresztül a XIX. századi – romantika korának gyöngyszemeiből. Ezúton köszönöm a segítséget a hangtechnika kezelésében a Suli-rádió felelőseinek.

A gyermekek nevében is köszönöm A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány támogatását, hiszen nem ment haza üres kézzel senki sem, aki részt vett az idei Zenei héten.
Remélem, hogy az idén is tudtam valami újat, érdekeset átadni, felhívni a figyelmet arra, hogy a művészetek- ezen belül a zene- milyen fontos szerepet játszik az emberek életében. Elég volt megállni egy pillanatra hallgatni, belemerülni…, akár a zene szólt, akár a kiállításba olvasgatott bele az ember. Jövőre, folytatva a zenetörténeti korokat a késő romantika és a XX. század elejét elevenítjük fel…, kiemelve Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50. évfordulója.
 
 
A Zenei hét feladatmegoldó versenyének eredményei:
 
Alsó tagozaton:
2. évfolyam
1. helyezés: „Rákendroll” királyai 2.b
2. helyezés: A zene tündérei 2.b
3. helyezés: Ének sasok 2.c, Tá-á 2.c és a Zongora fejek 2.c
 
3-4. évfolyam
1. helyezés: Hangszerek 4.c
2. helyezés: Fiúk 4.c
3. helyezés: Hangjegyek 4.c, Titkos dallam 4.b és a Violinok 3.a
 
Felső tagozaton:
1. helyezés: Zeneiskolás 6.b és a Zalán és Peti 6.c
2. helyezés: Rigó Béla 6.c
3. helyezés: Kutya <3 8.c
Köszönöm a munkátokat, találkozzunk jövőre is!
„Legyen a zene mindenkié!”Kodály Zoltán
  
Greksza Attiláné

Képeket az eseményről a galériában vagy IDE kattintva tekinthetik meg.