Petőfi
Üdvözöljük

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

Eseménynaptár

 • szept 24
  -
  szept 28
  Szülői értekezletek a 2-4. évfolyamon
 • szept
  25
  Hulladékgyűjtés: 5-8. évfolyam
 • szept
  26
  Hulladékgyűjtés: 1-8. évfolyam
 • szept
  28
  Titkos küldetés
 • okt
  01
  Zenei világnap

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul ekreta

Angyalok szárnyalása gála

Lélektől – lélekig

A gála próbáin szívesen vettek részt diákjaink. Különösen nagy élményt jelentettek a közös próbák Liszi Melinda színművésszel és Jónás Zoltánnal, aki a zongorás főpróbát követően a kapuban búcsúzóul ezt fogalmazta meg: „Én jövőre is ezzel az iskolával szeretnék énekelni!” A közös cél, a közös éneklés, együttes tevékenység, a gálán való sikeres fellépés megvalósulásának folyamata beteljesülni látszott, végéhez ért.
A vasárnapi színházi főpróbán már ismerősként, szeretettel fogadtak minket a fellépők. Mint szereplők betekinthettünk a színház kulisszái mögé is. A türelmes várakozást követően az énekkarosok már a próbán is szépen szerepeltek.
Ezután fokozott hangulatban vártuk a hétfő estét, a gála műsorát. „Én már nagyon izgulok, Andi néni, nagyon várom már a fellépést!”- mondták tanulóink délelőtt az iskolában. A színház hátsó bejáratának varázsa késő este felerősödött. Az „öltözőnkben” a beéneklést követően feszült izgalommal vártuk, mikor jeleznek nekünk a fellépéshez. A pillanat, melyet akkor átéltünk, szavakkal nehezen kifejezhető. Figyelem, fegyelem, tapasztalás, elfogadás, tanulás, megértés, nyitottság, feltétel nélküli tisztelet, szeretet, kedvesség, mosoly. Komplex nevelés testközelben. Egy bátorító pillantás, apró kézmozdulat, mosolygós szemkontaktus, és a függöny mögött találtuk magunkat, egy másik világba csöppentünk. Csak énekeltünk, „mi”, együtt a színpadon az új ismerősökkel, barátokkal. Varázslattal teli, s egyben felemelő érzés volt a színpadon állva a tapsot meghallani, látni az örömöt az arcokon. A mécsesek fénye, amely egy közösséggé kovácsolt minket egy dal erejéig, felejthetetlen élmény volt. A gála díszvendége Rálik Szilvia, a Magyar Állami Operaház Liszt-díjas magánénekese - iskolánk volt tanulója (3. Sz. Ált. Isk.)-, lenyűgözött minket a Kodály-dal éneklésekor.
Ajándék volt ez az este a szereplőknek és a nézőknek egyaránt…, lélektől-lélekig.
Csapatmunka volt. Köszönet a meghívásért a Degré utcai otthon dolgozóinak és lakóinak, a főszervezésért Tarsoly Krisztinának, az énekkari munkájukért a gyermekeknek, Bende Róbertnek a zongorakíséretért, Bartáné Csete Zsuzsanna, Bernátné Valastyán Sylvia, Hagymási Edit és Pál Tamásné kolléganőknek a közreműködésért. Köszönjük az iskolavezetés fellépéshez való hozzájárulását, a kollégák megértését és türelmét a felkészülési időszakban.
Köszönöm a videó elkészítését Gojdár Ákosnak (iskolánk volt tanulója), a fényképeket Bona Zoltánnak.

Békéscsaba, 2017. december 14.
Greksza Attiláné

Képeket az eseményről a galériában vagy IDE kattintva tekinthetik meg.