Petőfi
Üdvözöljük Programok Tanítók Iskola nyitogató 2023-2024

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.30-15.30
pénteken: 7.30-14.30

ebédfizetési napokon:
7.00-17.00

Kiss Renáta
+36 20/260-28-26

További információk

Védőnő

Balogh Edit
+36/20/550-5218
Iskolában tartózkodása:
H, K, Cs 8.00-15.00

Iskolarendőr

Kónya Orsolya
06/66/523-700

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul hatartalanul kormany ekreta

A Petőfi Bank(ok)osok vihették haza a PénzOkos Kupát

Másodszor nyerte el a békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola csapata a PénzOkos Kupát az országos versenyen. A Petőfis Bank(ok)osok csapat bizonyult a legjobbnak a többfordulós pénzügyi tudásversenyen.
 
A BankVelem PénzOkos Kupát idén negyedik alkalommal rendezték meg. A döntő helyszíne ezúttal a Magyar Nemzeti Bank épülete volt, ahol a verseny szünetében körbe is vezették a vetélkedő csapatokat – számolt be lapunknak Szántó Mihályné, a békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola igazgatóhelyettese és matektanára, aki a győztes békéscsabai csapat felkészítője volt.
A tanárnő elmondta, három versenyző diákjuk, Baksay Réka, Kotroczó Nóra és Balogh László már harmadik éve indul csapatként ezen a versenyen. Első évben negyedik helyezettek lettek, tavaly és idén pedig első helyezést értek el. A tanulók hatodikos koruk óta rengeteget gyakorolnak szabadidejükben pénzkezelési és gazdasági ismereteket azért, hogy minél jobb eredményt érjenek el.

A képen a versenyző diákok: Kotroczó Nóra, Balogh László és Baksay Réka

Szántó Mihályné a versenyről szólva elmondta, az országos döntőre idén hosszadalmasabb volt bejutni, mint az elmúlt években. Először egy ötfordulós internetes feladatsort kellett megoldaniuk, majd a legjobbak egy regionális összecsapáson vettek részt (a békéscsabaiaknak ez Debrecenben volt). Az utóbbiból régiónként három csapat mérkőzhetett meg Budapesten a kupáért.
 
A döntőben színes és érdekes feladatokkal találkoztak, izgalmas pillanatokat éltek át, mégis végig vidáman versenyeztek. Minden csapat kapott maga mellé egy mentort, aki pénzügyi szakemberként végigkísérte velük a kétszer egy órás vetélkedőt, folyamatosan ellenőrizve őket. Voltak írásbeli feladatsorok, interaktív vetélkedők, szójátékok és egy licitálós forduló is – számolt be a felkészítő tanár. Hozzátette, azontúl, hogy iskolájuk három tanulóját évről évre felkészítik a PénzOkos Kupára, egy éve bevezették a pénzhetet és ő maga a matematika óráiba is beépíti a pénzügyi és gazdasági alapok tanítását. Fontosnak tartja, hogy a gyerekek már általános iskolában megismerkedjenek ezzel a témával, mivel már a középiskolás években nyithatnak diákszámlákat és sok fiatal csak hitelfelvétellel tud útnak indulni az életben. Azzal pedig, hogy időben megismertetik a diákokat ezekkel a fogalmakkal, segítik őket a későbbi jobb döntések meghozatalában.

Forrás: BEOL.hu