Petőfi
Üdvözöljük

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

Eseménynaptár

 • szept 24
  -
  szept 28
  Szülői értekezletek a 2-4. évfolyamon
 • szept
  25
  Hulladékgyűjtés: 5-8. évfolyam
 • szept
  26
  Hulladékgyűjtés: 1-8. évfolyam
 • szept
  28
  Titkos küldetés
 • okt
  01
  Zenei világnap

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul ekreta

INFORMATIKA 7

Az informatika hetet már jól összeszokott munkaközösségi tagok leleményes ötleteire támaszkodva kezdtük el.

 Valami újítást mindig ki kell találni ahhoz, hogy iskolánk tanulói szívesen oldják meg ezeket a feladványokat. Úgy gondolom ebben a tanévben is sikerrel jártunk. Minden reggel külön feladatsor ( alsósoknak és felsősöknek) várta a diákokat az 1 emeleti lépcsőfordulóban található hirdetőfalon, melyre különleges díszítő elemek kerültek fel:  CD, DVD billentyűzet, memória, régi floppy lemezek, videó kártyák, adatkábelek…..

Több év távlatából visszatekintve a közös munka kezdi beváltani a hozzá fűzött reményeket, azaz a gyerekek egyre túlnyomóbb többsége érdeklődött a felaggatott tárgyak és ezáltal a feladatok iránt is. Az elsősöknél nagy érdeklődést véltünk felfedezni. Igaz, ők még igénylik a segítséget, de tanító nénikre- mint mindenben-, most is számíthattak. Szintén büszkén gondolunk a többi alsós tanulóinkra, akik körében rengeteg jó megoldás született. Különösen az alsós informatika szakkör tanulóira, akik Kopanyicza Edit tanító néni lelkesítésével egymás után készítették el a feladatokat.
 Színezős, puzzle kirakós, megfejtős, képsorozat kitalálós feladatok váltották egymást. A megoldásokat egy „kibelezett” gépházba kellett minden részt vevőnek névvel és osztállyal ellátva elhelyezni.

A megfejtésekből legtöbbet beküldő tanulókat értékes informatikai eszközökkel jutalmaztuk, melyeket az Nap-Szám Computer Kft. ajánlott föl erre a célra iskolánknak.

Díjazottak:
Bajusz Péter 5.c
Hegedűs Richárd 5.c
Szabó Zsófia 6.c
Szabó Balázs 8.a
László Kristóf 8.a

Köszönjük szépen!
Köszönet a gyerekeknek és köszönet a kollégáimnak is!

Képek megtekinthetőek a galériában vagy IDE kattintva.