Petőfi
Üdvözöljük Programok Tanítók Iskola nyitogató 2023-2024

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.30-15.30
pénteken: 7.30-14.30

ebédfizetési napokon:
7.00-17.00

Kiss Renáta
+36 20/260-28-26

További információk

Védőnő

Balogh Edit
+36/20/550-5218
Iskolában tartózkodása:
H, K, Cs 8.00-15.00

Iskolarendőr

Kónya Orsolya
06/66/523-700

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul hatartalanul kormany ekreta

Beszámoló a 2018-as Zenei hétről

„A zene rendeltetése:
 belső világunk jobb megismerése,
felvirágozása és kiteljesedése.”
Kodály Zoltán
 
Már hagyomány iskolánkban, hogy október első hete a zenéről szóljon. Október 1-én, a Zene világnapján ünnepi műsort hallhattunk a 7.b osztály előadásában. A megemlékezés után megrendezésre került a Zenei hét.
Ebben a tanévben 2018. október 1-12-ig Képes Zenetörténeti kiállítás volt megtekinthető a földszinti zsibongóban, melynek témája „A zene kialakulásától a barokk korig” a zenetörténet kronológiai sorrendjében – kiemelve Mátyás király emlékéve és a 340 éve született zeneszerző, Antonio Vivaldi munkássága.
A 2 – 8. osztályos tanulók játékos zenei fejtörőket oldhattak meg október 1-5-e között 3-6 fős csapatokban. Az alsó tagozatos tanulók: 2. évfolyamból 6 csapat (22 gyermek), 3-4. évfolyamból 23 csapattal (87 gyermek), a felső tagozatos tanulók 11 csapattal (54 gyermek) vettek részt a feladatmegoldó versenyen. A 163 tanuló mellet az idén is bekapcsolódtak az 1. osztályos tanulók (70 gyermek) is, akiknek hangszeres színező volt a feladat. Az életkori sajátosságokat és a játékosságot figyelembe véve készültek a feladatok, melyeket szívesen, örömmel oldottak meg a gyermekek.
A feladatok megoldásában segítségükre volt a kiállítás képeinek és magyarázatainak elolvasása, értelmezése. A hét feladatai korosztályonként különböző minden nap: zenei totó, zenei keresztrejtvény, zenei puzzle, zenei kutatás olaszul, hangszerkereső, muzsikus hernyók, zenemű képekben, zeneszerzők arcai, zenei érdekességek gyűjteménye.
Szeretném megköszönni a tanító nénik lelkiismeretes munkáját, segítségét és türelmét egész héten.
A felső tagozatos osztályok rendhagyó ének-zene órát tartottak, az énekkaron nyitott próba keretén belül karaoke parti volt.
A rajzpályázatra Antonio Vivaldi: A négy évszak vagy Mátyás király meséi, udvari művészete illusztrálásával lehetett pályázni szabadon választott technikával. 29 alkotás érkezett és az 1. osztályos tanulók munkái, melyeket az első emeleti folyosón, a kiállításon lehet megtekinteni. Különdíjban részesült a 4.a és 4.b osztály, akik teljes létszámmal készültek, alkottak a rajzpályázatra. A felkészítők, Szabóné Varga Edit (4.a) és Szarka Anita (4.b) tanítók segítségét köszönöm.
A „Muzsikáló reggeli percekben” zenei pillanatképeket hallhattunk a Suli-rádión keresztül a reneszánsz és barokk kor gyöngyszemeiből. Ezúton köszönöm a segítséget a hangtechnika kezelésében Varga Zalán 8.c osztályos tanulónak.
A gyermekek nevében is köszönöm a Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány támogatását, hiszen nem ment haza üres kézzel senki sem, aki részt vett az idei Zenei héten.
Remélem, hogy az idén is tudtam valami újat, érdekeset átadni, felhívni a figyelmet arra, hogy a művészetek- ezen belül a zene- milyen fontos szerepet játszik az emberek életében. Elég volt megállni egy pillanatra hallgatni, belemerülni, akár a zene szólt, akár a kiállításba olvasgatott bele az ember. Jövőre - folytatva a zenetörténeti korokat, a klasszicizmus mestereivel ismerkedünk meg.
 
A Zenei hét feladatmegoldó versenyének eredményei:
 
Alsó tagozaton:
2. évfolyam
1. helyezés: Gepárdok  2.a
2. helyezés: Cápák 2.a
3. helyezés: Titánok 2.a
 
3-4. évfolyam
1. helyezés: Ősz dala 4.a és Angyali zenészek 4.b
2. helyezés: A két muskétás 4.a
3. helyezés: Négyes ritmus 4.c és Kitty-kotty 4.a
 
Felső tagozaton:
1. helyezés: A Terc 6.c
2. helyezés: Unikornisok 8.c
3. helyezés: Solo-szőlő 6.c
  
Greksza Attiláné

Képek megtekinthetőek a galériában vagy IDE kattintva.