Petőfi
Üdvözöljük

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.30-13.30
pénteken: 7.30-11.30

ebédfizetési napokon:
7.00-10.00 és 15.00-17.00

Polyák Edit
+36 20/260-28-26

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul ekreta

​Angyalok szárnyalása - ahogy mi láttuk

2018. november 19-én este ismét szárnyaltak az Angyalok a Jókai Színházban, amely mindenki számára felejthetetlen élmény maradt.
Már tanév elején záporoztak kérdésekkel az énekkarosok:
  • Most is lesz Angyalok szárnyalása?
  • És jön Zoli is?
  • Mit fogunk énekelni?
Örültem, hogy az előző évi élmény még bennük él, mély benyomást hagyott. Mikor közöltem, hogy a somogyi népdalokat, valmint a Sulidalt jelelve énekeljük, látszott a csillogás a szemeken. Újabb kihívás számunkra, melyet szívesen fogadtak a gyermekek. Teljes átéléssel, odaadással láttunk az új nyelv tanulásához. Örömmel, büszkeséggel az arcukon énekelték a dalt. Volt, aki a társától hallotta, hogy mire készülünk és szívesen lépett be a kórus tagjai közé. A somogyi népdalok éneklésében készségesen segítettek iskolánk volt tanulói, a Csaba Gyöngyei népdalcsoport.
A próbák jókedvűen zajlottak, az örömteli éneklés gyakorlásával motiváltabbá váltak a tanulók a kitűzött célunk megvalósításához. Különösen nagy élményt jelentettek Jónás Zoltánnal és a Sulizenekarral a próbák. Büszkén mutattuk meg Tarsoly Krisztina színésznőnek, hogy idén milyen műsorral, ajándékkal készülünk a Degré utcai otthon lakóinak.
A vasárnapi főpróbát követően már alig vártuk a varázslatos hétfő estét. A függöny mögötti feszült pillanatokat követően teljes odaadással szívből énekléstől ragyogó tekinteteket láttam magam előtt. Felemelő érzés volt. A gyermekek megfogalmazása szerint:
  • „Várakozás közben a színfalak mögött picit elérzékenyültem, olyan megható volt a bácsi, ahogy verset mondott.”
  • „Jó volt látni, hogy a fogyatékossággal élő fiatalok ennyi mindent megtanultak, és az arcukon a feltétel nélküli boldogság látszódott.”
  • „Jól éreztem magam az est folyamán, mert megismerkedtem sok emberrel, és együttműködtünk a Degré utca fiataljaival, a színészekkel és más iskola diákjaival.”
  • „Varázslatos élmény volt együtt állni a színpadon a kedvenc színészeimmel.”
  • „Iszonyatosan izgultam a főpróbán és az előadás előtt a takarás mögött. Aztán felálltunk a színpadra és az izgatottság elmúlt. Elmondhatatlan élmény volt az osztálytársaimmal, az iskolatársaimmal, a Degré utcai otthon lakóival és Tarsoly Krisztinával együtt dolgozni. Köszönöm ezt az élményt a szervezőknek, a Jókai Színháznak és Greksza Andi néninek. Egy örök élmény volt.”
  • Örülök, hogy tudtunk segíteni a Degré utcai otthon lakóinak. Következő évben is szívesen énekelnék velük.”
Csapatmunka volt. Köszönet a meghívásért a Degré utcai otthon dolgozóinak, lakóinak és Jónás Zoltánnak, a szervező munkáért Pigler Juditnak és Tarsoly Krisztinának, a gyermekeknek az énekkari munkájukért, Bende Róbertnek és a Sulizenekarnak a kíséretért, Bartáné Csete Zsuzsanna, Bernátné Valastyán Sylvia, Hagymási Edit, Korcsok Éva és Pál Tamásné kolléganőknek a közreműködésért.
Köszönjük az iskolavezetés fellépéshez való hozzájárulását, a kollégák megértését és türelmét a felkészülési időszakban.
 
Békéscsaba, 2018. november 26.                                          Greksza Attiláné

Képek megtekinthetőek a galériában vagy IDE kattintva.