Petőfi
Üdvözöljük Programok Tanítók Iskola nyitogató 2020

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.30-13.30
pénteken: 7.30-11.30

ebédfizetési napokon:
7.00-10.00 és 15.00-17.00

Polyák Edit
+36 20/260-28-26

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul ekreta

Töri túra - Ópusztaszer 2019

​2019. április 26-án pályázati támogatással Várai Zsuzsanna és Greksza Andi néni vezetésével   jutalom töri túrán vehetett részt az a negyvennyolc 5-6-7-8. osztályos tanuló, aki szorgalmasan teljesítette a Titkos küldetéseket.

A kényelmes buszozás után hatalmas séta következett. A programban a Nemzeti Történeti Emlékpark felfedezése szerepelt, melyet 1982-ben hoztak létre a Csongrád megyei Ópusztaszeren. A rotundában több állandó kiállítást is megnézhettek a gyerekek. Először a honfoglalásról hallhattak és láthattak érdekességeket, majd vezetéssel tekintették meg az emlékpark külső látványosságait is. A nomád parkban Eurázsia sztyeppéinek világát láthatták a jurtákat és téli szállásokat bejárva. Itt mindenki kipróbálhatta az íjászatot is. Ezután a romkert következett, ahol az 1970 óta tartó helyi ásatás eredményeit és a monostor romjait mutatták be. A gyógynövényházban a szerzetesek életével ismerkedtek meg. Nagy élmény volt a skanzen megtekintése is, rácsodálkoztunk a korabeli bútorokra, a szatócsbolt árucikkeire, a postamúzeum értékes kincseire.
Ebéd után megcsodáltuk Feszty Árpád: A magyarok bejövetele című körképét, amely a rotundában található. A 120 méter hosszú, 15 méter magas és 38 méter átmérőjű kört formázó panorámakép a honfoglalásnak néhány elképzelt epizódját idézi fel.
Délután játék következett, majd búcsúzóul a diákok megtekintették még a Promenád című kiállítást, ami a Monarchia fénykorának egy nagyvárosi és egy kisvárosi utcáját mutatja be üzletekkel, korhű ruhát viselő viaszfigurákkal.
A tartalmas programon a fegyelmezett gyerekek nagyon jól érezték magukat.
Köszönjük a pályázati támogatást!   

Képeket megtekinthetik a galériában vagy IDE kattintva