Petőfi
Üdvözöljük Iskola nyitogató 2021

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.45-15.15
pénteken: 7.45-13.00

ebédfizetési napokon:
7.00-10.00 és 15.00-17.00

Polyák Edit
+36 20/260-28-26

2020. szeptember 1-től az étkezési térítési díjak Ft/nap
3x étkezés: 605Ft
2x étkezés: 480Ft
1x étkezés: 356Ft
engedéllyel étkezők: 640Ft
diétás napközi étkeztetés: 1288Ft
diétás menza étkeztetés: 602Ft

Eseménynaptár

 • márc 01
  -
  márc 05
  „Pénz7” pénzügyi és vállalkozói témahét
 • márc
  12
  Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról az iskolarádióban
 • márc
  16
  Tanítás nélküli munkanap - nevelőtestületi értekezlet
 • márc 22
  -
  márc 26
  Digitális témahét

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul ekreta

2. Kárpát-medencei Legendárium Karnevál 2019

A hatodik évfolyam 35 tanulójával és 4 kísérő pedagógusával (Barta Gábor, Greksza Attiláné, Kurucz-Papp Ildikó, Rálik Krisztina) Székelyudvarhelyen jártunk, ahol a Kárpát-medencei Legendárium Karneválon vettünk részt június 14-16 között. A megmérettetésen 5 ország 15 iskolás csoportja vett részt. Magyarországot egyedüliként a békéscsabai Petőfis diákok képviselték.  Előadásunkban megelevenítettük a békéscsabai daliás tölgyfa legendáját. A rendezvény méltó helyszínéül szolgált a Székelytámadt-vár. Az 5 országból érkezett csapatok előadásai között a műsorunkat a neves szakmai zsűri a korosztályok szerinti kategóriában KÜLÖNDÍJJAL jutalmazta.  A szervezők a szereplés után a gyermekeknek fagyival és jégkásával kedveskedtek. Emellett sok más programmal, koncerttel, hadibemutatóval várták a részt vevőket. Az eredményhirdetést követően látványos, zenés utcai felvonulással zártuk a napot, amit iskolánk tanulói vezettek fel.  A versenyzés mellett természetesen néhány gyönyörű erdélyi látványosságot és nevezetességet is megtekintettünk. Meglátogattuk Csucsán az Ady emlékházat és a Boncza kastélyt, amelyben ma Goga emlékmúzeum található. Majd a Tordai-hasadék monumentális sziklafalai között és sebesen zúgó patakja mellett tettünk túrát. Szombat este a városnézés keretein belül Székelyudvarhely gyönyörű épületeit, főterét néztük meg. A hazafelé úton is tartogattunk izgalmakat a gyerekeknek, hiszen Parajdon, A Sószurdokban töltöttük a délelőttöt. A kiépített tanösvényen haladva különböző állomásokon tudhattuk meg ennek a csodálatos képződménynek a keletkezését. A Sószurdok csúcsai változatos formákban, vakítóan fehér sószirtekként bukkantak elő és ejtettek bennünket ámulatba. A hófehér, sóból való kis csúcsok alatt források csörgedeztek. Az izgalmas túra alkalmával egymást követték a látnivalók. Elfáradva, de a természet közelségét magunkba szívva a Parajdon elfogyasztott kellemes ebéd után indultunk haza.

A fárasztó és hosszú út megpróbáltatásait feledtette mindaz a kedvesség, figyelmesség, amit a három nap alatt a főszervezőktől, vendéglátónktól tapasztaltunk.

Szeretnénk megköszönni a Munkácsy Mihály Emlékház igazgatójának, Bogdán Adriennek, hogy biztosította az előadásunkhoz a korhű jelmezeket, illetve köszönettel tartozunk a Mackó Kuckó Óvoda vezetőjének, Bottáné Orczifalvi Évának és a telephely óvónőinek, hogy a díszletet rendelkezésünkre bocsájtották és a Békéscsabai Napsugár Bábszínháznak, Lenkefi Zoltánnak, hogy a kellékeiket használhattuk!

A békéscsabai daliás tölgyfa legendáját június 22-én 18.30-tól láthatják a Múzeumok éjszakája programon, az Emlékház udvarán. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Kurucz-Papp Ildikó

 
Képek megtekinthetőek a galériában vagy IDE kattintva