Petőfi
Üdvözöljük Programok Tanítók Iskola nyitogató 2023-2024

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.30-15.30
pénteken: 7.30-14.30

ebédfizetési napokon:
7.00-17.00

Kiss Renáta
+36 20/260-28-26

További információk

Védőnő

Balogh Edit
+36/20/550-5218
Iskolában tartózkodása:
H, K, Cs 8.00-15.00

Iskolarendőr

Kónya Orsolya
06/66/523-700

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul hatartalanul kormany ekreta

​Angyalok szárnyalása 2019 – „Angyalkát kaptam Angyaloktól.”

A gyermekek idézeteivel egészíteném ki a beszámolómat, mert egy csapat vagyunk egy közös célért, ajándékot adunk és kapunk az Angyalok szárnyalásán.
Varázslatos este köszöntött be a Jókai Színházba 2019. november 19-én. Elérkezett a számunkra várva várt Angyalok szárnyalása. Énekkarosaink már szeptemberben kérdezték, hogy melyik dalokat fogjuk énekelni. –És Zoli jön? - érdeklődtek. Mert, hogy Zoli – Jónás Zoltán – már énekkarunk tiszteletbeli tagja az első közös fellépésünk óta. „Nagyon jó érzés volt, hogy Zoli a kórushoz tartozott és itt volt velünk a próbákon is.”„A próbák vidám hangulatban teltek, mindenki jókedvű volt.” Az énekkaros próbákat – akár az őszi szünetben is – a zenekaros próbák követték, amelyeken részt vett Tarsoly Krisztina színművész, Zsombok Réka (Zséka) énekes, Lévai Attila színész és Berki Csaba zenész. „Megtisztelő volt a színészekkel és az énekesekkel együtt dolgozni.” A hangulatos zenekari próbák utolsó perceibe belefért közös fotózás, aláírások gyűjtése.
A kicsit hosszúra nyúlt főpróbán „holtfáradtan” is kitettünk magunkért, szívesen mutattuk be a dalokat. Köszönöm a szülőknek az együttműködést, a megértést, a türelmet.
„A fellépés előtt mindenki nagyon izgult, de amikor megszólalt a zene, szeretet töltötte be mindenki szívét.” Az ajándékozás „kettős öröm: az ajándékozó és a megajándékozott öröme.” Ami közös volt ezen az estén, hogy mindenki lehetett mind a két oldalon. „Jó érzés volt örömet szerezni Orsinak és a többi otthon lakónak.” „Sok ismerősünk nézte meg a műsort és megdicsértek utána minket.” „A legfelemelőbb érzés az, hogy ez egy jótékonysági est volt, amihez mi is hozzájárulhattunk.” Komplex tanórán kívüli nevelési és oktatási lehetőség testközelben. Ez olyan, mint egy küldetés. Érzed, hogy jó helyen vagy, jó időben, jó emberekkel.
Jövőre is várunk szeretettel benneteket! – mondta Tarsoly Krisztina, miután megköszönte a Petőfisek a részvételét. Mi is eljöhetünk újra? – kérdezték nyolcadikos tanulóink. Az Angyalok szárnyalása hatása: Másnap az énekkarosok egyik alsós tanulója bejött a könyvtárba, hogy szeretné kikölcsönözni a „Pál utcai fiúkat” – közösen énekeltük a „Grund-ot” a fiatalokkal és színészekkel. „Felemelő érzés volt, hogy a Degré utcai fiatalokkal léphettünk fel. Nagyon szép, megható élmény volt!”
„Angyalkát kaptam Angyaloktól.”- mondta az egyik kislány, amikor az iskolában átadtam az otthon lakói által készített hófehér angyalkákat az énekkarosoknak. S majd, ha a karácsonyfára helyezzük ezt az angyalkát, eszünkbe jut ez az újabb közös élmény, amelyet átélhettünk ezen a gyönyörű estén.
Újra felejthetetlen impresszióval, érzéssel gazdagodott, aki részt vett az Angyalok szárnyalásán, akár a színpadon állt, akár a nézők között foglalt helyet.
Ismételten csapatmunka volt. Köszönet a meghívásért a Degré utcai otthon dolgozóinak, lakóinak és Jónás Zoltánnak, a szervező munkáért Pigler Juditnak és Tarsoly Krisztinának, a gyermekeknek az énekkari munkájukért, Bende Róbertnek és a Sulizenekarnak – Szkaliczki Nóra 3.c, Bartolák Erik 8.a, Sári Donát 8.a – , valamint Berki Csabának a kíséretért, Bartáné Csete Zsuzsanna, Bernátné Valastyán Sylvia, Hagymási Edit és Kurucz-Papp Ildikó kolléganőknek a közreműködésért. Köszönjük az iskolavezetés fellépéshez való hozzájárulását, a kollégák megértését és türelmét a felkészülési időszakban.
Anne Morrow Lindberg idézetével zárom a beszámolómat:
„Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni úgy, hogy közben mégse fogy el.”
 
Greksza Attiláné
 Békéscsaba, 2019. november 26.

Képek megtekinthetőek a galériában vagy IDE kattintva