Petőfi
Üdvözöljük Programok Tanítók Iskola nyitogató 2023-2024

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.30-15.30
pénteken: 7.30-14.30

ebédfizetési napokon:
7.00-17.00

Kiss Renáta
+36 20/260-28-26

További információk

Védőnő

Balogh Edit
+36/20/550-5218
Iskolában tartózkodása:
H, K, Cs 8.00-15.00

Iskolarendőr

Kónya Orsolya
06/66/523-700

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul hatartalanul kormany ekreta

Angol nyelvi hét 2023

Február 13. és 17. között rendeztük meg az angol nyelvi hetet. Igyekeztünk olyan programokat összeállítani, amibe minden évfolyam be tudott kapcsolódni.
Az alsós évfolyamok napi feladatokat kaptak, amelyek témakörében, szókincsében kapcsolódtak az angol órai tananyaghoz. A gyerekek nagy lelkesedéssel és ügyesen oldották meg azokat. A helyes megfejtéseket cukorkával jutalmaztuk. Köszönjük szépen a tanító nénik segítségét.
Hétfő délután az ötödik, hatodik, és a hetedik évfolyamoknak házi tanulmányi versenyt hirdettünk meg. Az eddig tanult ismereteiket használhatták a szórakoztató kvíz feladatokban. Nagyon örültünk, hogy sokan jelentkeztek a versenyre. A gyerekek izgalommal várták az eredményhirdetést. Nagy dicséret illeti az összes résztvevőt, a dobogós helyezetteket pedig egy kis édességgel is jutalmaztuk.
5. évfolyam:   1. Davies Áron Huw 5.b
                        2. Márta Hanna 5.c
                        3. Szűcs Blanka 5.c
6. évfolyam:   1. Vaszkó Benedek 6.c
                        2. Kólya Gergő 6.c
                        3. Baukó Máté 6.c és Mahler Csanád 6.c
7. évfolyam:   1. Váróczy Lilla 7.a
                        2. Sznida Balázs 7.c
                        3. Fekete Adrienn 7.a és Süli Botond 7.b
Kedden délután a felsősöknek tartottunk filmvetítést. Kifejezetten a diákoknak szóló, a fiatalok életét bemutató oktató sorozatot láthattak, és szórakozva tanulhattak.
Szerda délután a negyedikesek 4-5 fős csapatokban vetélkedtek egymással. Játékos feladatokat tartalmazó feladatlap megoldásával és „Kahoot” on-line feladatokon keresztül mutathatták meg az angoltudásukat.
Eredmények:   1. „Hogwart’s students” 4.c (Czihanek Marcell, Gál Benedek, Knyihár Marcell, Mazula-Tőke Áron, Schupkégel Nándor)
                        2. „Extra cheese” 4. a (Balogh Nóra, Rádai Liliána, Tímár Vince, Zsíros Mihály)
3. „The Black” 4.a (Belanka Botond, Krizsán Levente, Mazán Máté, Miklós-Zöld Bence)
Egyik versenyző sem távozott üres kézzel.
Az idén sem maradhatott el a plakátkészítő verseny. Két témakörből választhattak a gyerekek. II: Erzsébetre emlékezve „In memoriam Elizabeth II” címmel készíthettek plakátot. Mivel a Valentin nap is ezen a héten volt, így a másik téma a „Valentine’s Day” volt. A szép, ígényes munkákat az első emeleti folyosón lehetett megtekinteni.
Immár hagyomány iskolánkban, hogy az MM Publications Tankönyvkiadó jóvoltából külsős előadót is meg tudunk hívni a hét programjának a színesítésére. Az előadó elfoglaltsága miatt ezt a programot március 2-án tartottuk meg a nyolcadikos tanulóinknak. Nagyon élvezetes interaktív vetélkedőn vehettek részt a gyerekek. A téma Ausztrália volt.
 
Angol nyelvi munkaközösség

Képgaléria ITT!