Petőfi
Üdvözöljük

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.45-15.15
pénteken: 7.45-13.00

ebédfizetési napokon:
7.00-10.00 és 15.00-17.00

Polyák Edit
+36 20/260-28-26

2020. szeptember 1-től az étkezési térítési díjak Ft/nap
3x étkezés: 605Ft
2x étkezés: 480Ft
1x étkezés: 356Ft
engedéllyel étkezők: 640Ft
diétás napközi étkeztetés: 1288Ft
diétás menza étkeztetés: 602Ft

Eseménynaptár

 • szept
  25
  Magyar Diáksport Napja
 • szept
  25
  Részvétel a bajtársi haditornán
 • szept 30
  -
  okt 08
  Szülői értekezletek a 2-8. évfolyamon
 • okt 02
  -
  okt 01
  Zenei világnap

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul ekreta

Leendő elsős tanítók 2020

 • BARTÁNÉ CS. ZS.

  Bartáné Csete Zsuzsanna

   A Debreceni Tanítóképző Főiskolán végeztem. 1996 szeptemberétől dolgozom tanítóként ebben az intézményben, így volt alkalmam több osztályt is tanítani. 2000-ben elvégeztem a Debreceni Egyetem pedagógiai szakát.
        A főiskolán ének szakkollégiumot választottam, különösen közel áll hozzám a népzene, a népi kultúra. Igyekszem ennek szeretetét átadni tanítványaimnak.
        
         Tanítópárommal - Orosz Mariannal - jól és hatékonyan dolgozom együtt, azonos értékek mentén neveljük, alakítjuk osztályunk közösségét. Jelenleg a 4.c osztályban tanítok magyar nyelv és irodalmat, környezetet, technikát és ének-zenét.
              Férjem is ebben az iskolában tanít felső tagozaton, gyermekeink 13 és 19 évesek, szintén itt tanulnak, tanultak. Szülőként is végigéltem a beiskolázás minden boldog és nehéz pillanatát. Úgy gondolom, hogy a sikeres iskolakezdés alapja az elfogadás és a bizalom, aminek ki kell alakulnia pedagógus, gyermek és szülő közt

   

 • DOBOS Á.

  Dobos Ágnes

  Tanítói diplomámat 18 éve szereztem angol műveltségterülettel Békéscsabán, azóta is a hivatásomban dolgozok. Biológia szakos tanárként a Szegedi Tudományegyetemen végeztem. Jelenleg az iskola felső tagozatos osztályaiban tanítok természetismeretet, biológiát és földrajzot is.
        Nagy várakozással állok a szeptember előtt, amikor is Ujváriné Ásványi Mariann tanítópárjaként kezdem a tanévet.
        Az 1-4. osztályos korosztály számára kiemelten fontosnak tartom, hogy döntően tevékenységeken keresztül, játékosan dolgozzunk együtt a gyerekekkel. Törekszem arra, hogy óráimon változatos módon szemléltessek. A mai gyerekek igényeit figyelembe véve rendszeresen használom intézményünk digitális eszközeit is új ismereteket feldolgozó, valamint gyakorló órákon egyaránt.
         A tehetségek felismerését és tanulmányi versenyekre felkészítését legalább olyan fontosnak tartom, mint a lassabb ütemű haladásra képes gyermekek felzárkózatását.
  Szeptembertől nagy szeretettel várom azokat a kis elsősöket, akik megtisztelnek bizalmukkal.
  ​​​

   

 • HORVÁTH E.

  Horváth Eleonóra

        A békéscsabai Tanítóképző Főiskolán végeztem. 1995 szeptemberétől tanítok ebben az intézményben. Az évek alatt alkalmam volt sok első osztályos gyermeket bevezetni a tanulás rejtelmeibe. 
      Jelenleg a 4.a osztályban tanítok magyar nyelv és irodalmat, környezetet, rajzot és etikát. Az évek során mindig arra törekedtem, hogy az 1-4. osztályban biztos alapokat nyújtsak a gyerekeknek, amire a felső tagozatban folyamatosan építhetnek.
         Tanítópárommal - Mézesné Tulkán Anikóval - már sok éve nagy összhangban dolgozunk együtt, és közös célunk, hogy jó hangulatban nyugodt iskolakezdést biztosítsunk tanítványainknak. 
         Az oktatás mellett fontosnak tartom az iskolában folyó nevelőmunkát, az odafigyelést, a következetességet, ami mindig meghozza eredményét. Szívesen készítem fel a gyerekeket tanulmányi versenyekre, amelyeken már több alkalommal szép sikereket értünk el.
         Férjemmel közösen neveljük fiunkat, aki iskolánk tanulója volt 8 éven át. Ő jelenleg már az Andrássy Gyula Gimnázium 10. osztályos diákja.

   

 • MÉZESNÉ T.A.

  Mézesné Tulkán Anikó

   A Debreceni Tanítóképző Főiskolán végeztem testnevelés szakkollégiumon, majd 2005-ben a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán testnevelő tanári diplomát kaptam.
     2000 februárja óta tanítok ebben az iskolában. Jelenleg a 8.a osztály osztályfőnöke vagyok, és itt erkölcstant és testnevelést oktatok. E mellett a 4.a osztályban matematikát, technikát és testnevelést tanítok. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nyolc éven át napi szinten követhetem nyomon tanítványaim szellemi és testi fejlődését. Munkám során fontosnak tartom, hogy a gyerekkel megszerettessem és megértessem a rendszeres mozgás fontosságát.        
       Szívesen és rendszeresen készítem fel tanítványaimat tanulmányi versenykre is, ahol már több alkalommal szép sikereket értünk el.
              Az iskolában folyó oktató munka mellett fontosnak tartom, hogy a tanítványaim jól érezzék magukat az osztályközösségben, legyenek egymással tisztelettudóak, türelmesek és elfogadók. Nyaranta szívesen megyek velük táborozni is
 • OROSZ M.

  Orosz Mariann

       Orosz Mariannának hívnak, tanítói diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanítóképző Karán szereztem Budapesten. Ezt követően lehetőségem nyílt egy budapesti általános iskolában megkezdeni pályafutásomat. Egészen gyermekem születéséig ebben az intézményben dolgoztam, ahol az osztály döntő részét SNI-s, BTMN-s gyerekek tették ki. Nagyon fontosnak tartom az oktatásban a differenciálást, a gyerekek képességeikhez mért egyéni bánásmód alkalmazását.
         2018 tavaszától dolgozom a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolában, amelynek falai között töltöttem jómagam is általános iskolás éveimet. Mindig jó szívvel gondoltam vissza iskolámra, kiváló pedagógusaimra. Tanítópárommal, Bartáné Csete Zsuzsannával, első perctől kezdve azonos értékeket képviselünk, rendkívül hatékonyan tudunk együttműködni.
         Jelenleg a 4.c osztályban tanítok matematikát, testnevelést és rajzot. A matematika tanítása során arra törekszem, hogy biztos alapokat sajátítsanak el a gyerekek, amire építkezni tudnak. Meggyőződésem, hogy a játékosságon keresztül, a tevékenykedtetésen alapuló ismeretszerzés biztosabb tudást eredményez.
         A jövő tanévben nyitott szívvel, lelkesen várjuk új kis tanítványainkat, minél zökkenő-mentesebbé téve számukra az iskolába való beilleszkedést.
 • UJVÁRINÉ Á. M.

  Ujváriné Ásványi mariann

    1989-ben végeztem Békéscsabán a Tanítóképző Főiskolán tanítói szakon és testnevelés szakkollégiumon. Azóta tanítok ebben az iskolában, mindkét felnőtt gyermekem itt tanult.   
     A 4.b osztályban matematikát, környezetismeretet, technikát és testnevelés tanítok.
  Fontosnak tartom az élményszerű, játékos tanulást, amely során aktívan részt vesznek a gyerekek a tanítás-tanulás folyamatában. Nagy figyelmet fordítok az egészséges életmódra, mozgásra nevelésre. 1-2.osztályos gyerekeknek röplabda edzést tartok délutáni sportkör keretében.
       Szívesen készítem fel a gyerekeket tanulmányi versenyekre, arra törekszem, hogy mindenki megtalálja, hogy miben tehetséges. Fontosnak tartom az átlagtól eltérő gyerekek megfelelő fejlesztését, sikerélményt biztosítani számukra. A nyári szünetekben táborok szervezésében is gyakran részt veszek.
       Igyekszem minden kisgyerekhez megtalálni a megfelelő utat, elfogadó, oldott légkört teremtve jó osztályközösséget kialakítani, ahol figyelnek egymásra a gyerekek.
       Törekszem arra, hogy az iskolai életbe való beilleszkedés zökkenőmentes legyen, megkönnyítsük tanító párommal az óvodából az iskolába való átmenetet, és megőrizzük az óvoda játékosságát az iskola „komoly” falai között is.