Petőfi
Üdvözöljük Iskola nyitogató 2021

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.45-15.15
pénteken: 7.45-13.00

ebédfizetési napokon:
7.00-10.00 és 15.00-17.00

Polyák Edit
+36 20/260-28-26

2020. szeptember 1-től az étkezési térítési díjak Ft/nap
3x étkezés: 605Ft
2x étkezés: 480Ft
1x étkezés: 356Ft
engedéllyel étkezők: 640Ft
diétás napközi étkeztetés: 1288Ft
diétás menza étkeztetés: 602Ft

Következő ebédfizetés:

2021.április 20-21. (kedd, szerda) 7.00-17.00 óra között.
Felsősöknek: 12.30-14.30 óra között.

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul ekreta

Leendő elsős tanítók 2021

Kérem kattintson a TANÍTÓK NEVEIRE a bemutatkozás megjelenítéséhez!

 • Bereczkiné B. A.

  Bereczkiné Bujdosó Anita
  1.a osztály

    Nagyon örülök, hogy megismerkedhetünk.  Hadd mutatkozzam be.  Bereczkiné Bujdosó Anita vagyok. Medgyesegyházán élek a családommal, egy 8 éves fiú és egy 14 éves lány büszke anyukájaként. 
       Tanítói képesítésemet a Kőrösi Csoma Sándor Tanítóképzőben szereztem meg, tanári végzettségemet, pedig a Juhász Gyula Tanárképző főiskolán magyar irodalom és nyelvtan szakos tanárként.
        Szakmai pályafutásomat Medgyesegyházán az általános iskolában kezdtem meg. Kezdetben magyar szakos tanárként, majd tanítóként szereztem tapasztalatokat. Szerencsés helyzetben vagyok azért, mert felsős tapasztalataim alapján tudom azt, hogy mire kell nagyobb hangsúlyt fektetni az alsó tagozatos magyartanítás során. Így céltudatosan tudom fejleszteni a különböző területeket, melyek igazodnak majd a felső tagozat követelményeihez. Jelenleg a 4. osztályban magyar nyelv és irodalmat, valamint technikát tanítok. Felső tagozaton két osztályban tartom a magyar nyelv és irodalom órákat.
        Mindennapi munkám során fontosnak tartom a játékot, a kreativitást, a feszültségmentes légkört, amely számomra alapvető feltétele a személyiség kibontakozásának.
  Köszönöm az érdeklődést. Remélem, lesz módunk személyes találkozásra is.
 • Dr. Leszkóné V. Zs.

  Dr. Leszkóné Végh Zsuzsanna
  1.a osztály

       Dr. Leszkóné Végh Zsuzsanna vagyok. A tanítóképző főiskolát Debrecenben végeztem. Később pedagógia előadói szakot szereztem a szegedi József Attila Tudományegyetemen.
  Pályámat a Békéscsabai 2. számú Általános Iskolában kezdtem. Kisfelmenő rendszerben első, második osztályosoknak minden tantárgyat tanítottam. Majd a Kőrösi Csoma Tanítóképző Főiskolán matematika és természetismeret tantárgypedagógiát (módszertan) oktattam a leendő tanítóknak. Több kollégám is tanítványom volt.
  Közben megszületett három fiúgyermekem, akikkel sok időt töltöttem otthon. A tanítóképzés Szarvasra történő áthelyezésekor úgy döntöttem visszatérek eredeti hivatásomhoz, a kicsik tanításához. A Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolában nyolcadik éve dolgozom. A 4.a osztály osztályfőnöke vagyok. A matematika, környezetismeret, testnevelés, ének, rajz és etika tantárgyakat tanítom. Érdekelnek az új dolgok, amelyekkel a gyerekek számára a tanulás érdekesebbé, könnyebbé, változatosabbá tehető. Négy éve a Sakkpalota képességfejlesztő módszert alkalmazom a tanításban. Szeretek rajzolni, én tartom a harmadik és negyedik évfolyamon a rajzszakkört. Az utóbbi években sok eszközt és játékot készítettem mind a Sakkpalota, mind a matematika tantárgyhoz kapcsolódva. Ezekkel a gyerekek kötetlenül is játszhatnak, de segíti őket a tanulásban is.
   Mindhárom gyermekem az iskola tanulója volt. A legidősebb Budapesten gépészmérnök hallgató, a középső Szegeden a Zeneművészeti Egyetemen tanul. A legkisebb gimnazista. Békéscsabai vagyok, jelenleg is itt élünk férjemmel, akivel együtt neveljük gyermekeinket.
  Gyermekkorom óta tanítónő szerettem volna lenni. Nagyon szeretem a gyerekeket. Mindig lenyűgöz a sok csillogó, érdeklődő szempár, ami rám szegeződik. Nagy kihívásnak tartom, hogy minden rám bízott gyereket megtanítsak a lehető legtöbbre. Meggyőződésem, hogy minden ember különböző, de mindenkiben meg lehet találni, amiben a legjobb. Ezt ki kell emelni, s az ebben szerzett sikerélmények segítségével a nehezebb területek hatékonyabban fejleszthetők. Nyitott vagyok a tanítványaim problémáira. Óráimon és a gyerekekkel töltött időben nyugodt, szeretetteljes, őszinte és vidám légkört igyekszem teremteni.
 • Hegedűs J.-né

  Hegedűs Józsefné
  1.b osztály

        Hegedűs Józsefné vagyok. A Debreceni Tanítóképző Főiskola ének-könyvtár szakkollégiumán szereztem tanítói képesítést.
  Az első munkahelyem a szülőfalum, Telekgerendás iskolája volt. Ott - egykori tanítóim szárnyai alatt - lettem egyre tapasztaltabb pedagógus. Legfőbb, legőszintébb és legszigorúbb mesterem Anyukám volt.
   2010 szeptemberétől a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolában tanítok. Élvezem a tantárgycsoportos oktatás előnyeit és azt, hogy elsőtől negyedikig egy tanítópáros nevelheti-oktathatja a kisgyerekeket a délutánokat is együtt töltve velük.
  Jelenlegi osztályomban matematikát, környezetismeretet, testnevelést és ének-zenét tanítok.
   Aki gyerekekkel foglalkozik, annak mindig tudni kell megújulni. A kor kihívásainak megfelelve szívesen alkalmazok új eljárásokat, módszereket, eszközöket.
  Hiszem, hogy értelmük formálása mellett - a mai, felgyorsult világban - nagyon fontos a gyermekek érzelmi nevelése. Ennek egyik lehetősége a zenei nevelés. Az éneklésnek és a zenének kiemelt szerepe van a rám bízott gyerekek iskolai életében. Ehhez kapcsolódóan a népszokások, hagyományok megismerését is igyekszem becsempészni minél több tanítási órába.
  A tanórán kívül is szívesen vagyok a tanítványaim között. Úgy érzem, hogy egyre nagyobb szükség van arra, hogy időt szánjunk rájuk, meghallgassuk őket, minél többet játsszunk, beszélgessünk velük.
  Igyekszem elérni, hogy a megnövekedett tananyagmennyiség mellett is jól érezzék magukat az iskolában, vidámak, kiegyensúlyozottak legyenek, pozitív énképpel és megfelelő önértékeléssel rendelkezzenek, elfogadják önmagukat és egymást.
  Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy a tanterem, ahol napjaink nagyobb részét töltjük, tiszta, rendezett, barátságos legyen, alkalmazkodjon a gyerekcsoport érdeklődéséhez. Így válhat az iskola valóban a második otthonunkká!
  Férjemmel Telekgerendásról járunk dolgozni, ő is ebben az iskolában tanít. Felnőtt fiunk már családot alapított, és két aranyos unokával ajándékozott meg bennünket. Hobbink a családunk és az otthonunk. Sok időt töltünk együtt, szívesen tevékenykedünk nagy kertünkben. Örömmel gondozom virágaimat. Nagyon szeretünk kirándulni, túrázni, sokat kerékpározunk.
  Remélem, szeptemberben egészségesen, pihenten és feltöltődve fogadjuk új elsőseinket.
 • Tóth É.

  Tóth Éva
  1.b osztály

    Tóth Éva vagyok. 1997-ben szereztem meg a diplomámat Békéscsabán a Kőrösi Csoma Sándor Főiskolán. Rögtön el tudtam helyezkedni tanítóként, így 24 éve vagyok már a pedagóguspályán. Azóta sok kisgyerek megtanult tőlem írni, olvasni.
  2017 óta vagyok a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola tanító nénije. Örömmel jöttem ebbe az iskolába, és kezdtem az akkori elsősöket tanítani Hegedűs Józsefné Erzsikével. Jól, összehangoltan, hasonló értékrendben dolgozunk együtt. Most a 4.b osztályban magyar nyelv és irodalmat, rajzot, technikát és etikát tanítok, valamint az évfolyamon az anyanyelvi szakkört tartom. Bár nagyon össze vagyunk nőve a gyerekekkel, de várakozással tekintünk a leendő elsősök felé.
  Munkám során sok játékot próbálok beiktatni a mindennapokba, hogy változatosak, érdekesek legyenek az órák, megszeressék és élvezzék a gyerekek a tanulást. Szívesen alkalmazom a csoportmunkát is, amely során megtanulnak a gyerekek csapatban dolgozni, és megtapasztalhatják a közös munka örömét.  Az olvasás, a mesék megszerettetése a célom. Fontosnak tartom, hogy a tehetséges gyerekek versenyekre eljussanak, de akik lassabban haladnak azok is megkapják a nekik szükséges egyéni segítséget a tanulásban. Véleményem szerint a gyerek - szülő - tanító közötti összhang a kulcsa annak, hogy minden gyermekből kihozzuk a legtöbbet.
  Magamról még annyit, hogy férjemmel együtt egyengetjük középiskolás fiunk útját, ami kihívásokkal teli feladat. 20 évig röplabdáztam, a mozgás szeretete a mai napig megmaradt: kerékpározok, tornázok, jógázok rendszeresen. Szabadidőmben szívesen kézműveskedek (kötök, horgolok, hímzek, varrok), ennek a tevékenységnek a szeretetét igyekszem beépíteni a technika órákba. Ha van rá lehetőség, szívesen tartok gyöngyfűző szakkört is, ahol családias légkörben alkotnak a gyerekek.
 • Bálint Z.-né

  Bálint Zoltánné
  1.c osztály

    Békéscsabán, a Kőrösi Csoma Sándor Tanítóképző Főiskolán szereztem képesítést.
  Friss diplomásként 1991-ben, az akkori 9-es iskolában kezdtem dolgozni. Széplaky Endréné az intézmény igazgatója bízott bennem és ő adta meg a lehetőséget számomra, hogy szinte pályakezdőként a 6 évesek között bizonyíthassak. Az úton, melyen segített elindulni, immár 30 éve haladok előre. Kezdetben elsős és másodikos diákokkal foglalkoztam, majd később megismertem a harmadikos és negyedikes korosztályt is.
  A főiskolán ugyan matematika szakkollégiumot végeztem, kezdetben mégis - ahogy abban az időben szokás volt -, minden tantárgyat tanítottam.  Közel áll a szívemhez a magyar is, de évek óta matematikát, angolt, rajzot, testnevelést, etikát tanítok, és a kreatív gondolkodáshoz vezető, Sakkpalota képességfejlesztő programot is alkalmazom.
  Papp-Jóljárt Gyöngyi intézményvezető hívó szavára 12 évvel ezelőtt mondtam boldogan igent. Nagyfelmenő rendszer szerint dolgozhatunk, így az óvodából ballagó gyermekekkel 4 éven keresztül alkothatunk egy csapatot. Ebben a folyamatban 12. éve párom Hegedűsné Czanik Anita.
  Férjemmel a gyermekeinket annak idején, mi is ebbe az iskolába írattuk. Az alapokat itt kapták. Lányunk, Edit, miután a Szegedi Tudományegyetemen diplomát szerzett, Budapesten kezdte meg fogtechnikusi tanulmányait. Jelenleg már gyakornok, idén végez. Fiunk, Zoltán a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán tanul, harmadéves.
  Szabadidőmben szeretek olvasni, családommal, barátokkal kirándulni, valamint képzem magam, hogy egyre jobban eligazodjak az illóolajok csodálatos világában.

   

 • Hegedűsné C. A.

  Hegedűsné Czanik Anita
  1.c osztály

   Hegedűsné Czanik Anita vagyok. Békéscsabán a Kőrösi Csoma Sándor Főiskolán szereztem diplomát 1996-ban. Intézményünkkel nagyon régi a kapcsolatom, hiszen már főiskolai hallgatóként itt töltöttem gyakorlati éveimet, 1996 szeptemberétől pedig az iskola tanítója vagyok. Mindkét gyermekemet ide írattam be annak idején. A fiam ma már másodéves hallgató a Budapesti Gazdasági Egyetemen Pénzügyi és Számviteli Karán, a lányom a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium 11. osztályos tanulója.
              Kolléganőmmel, Bálint Zoltánnéval 12 éve dolgozunk párban közös értékrend szerint, jól együttműködve. Jelenlegi osztályunkban a magyar nyelv és irodalom, környezetismeret, ének és technika tantárgyakat tanítom. Fontosnak tartom az olvasóvá nevelést, a könyvek és a magyar nyelv megszerettetését. Arra törekszem, hogy a gyerekek nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben jól érezzék magukat, és ezáltal szívesen járjanak iskolába.
  Tanítványaimmal lelkesen készülünk a versmondó, mesemondó és tanulmányi versenyekre. Szép sikereket értünk el a korábbi tanévekben városi, megyei és országos szinten is.
              Kedves terület számomra a kézműveskedés. Az ilyen foglalkozások jó alkalmat nyújtanak a kreativitás, a kézügyesség fejlesztésére és a hangulatos, kötetlenebb formájú alkotásra. Jó érzéssel tölt el ilyenkor, hogy lehetőségem van más oldalról is megismerni tanítványaim személyiségét.
              Mostani negyedikes csapatunkkal szoros, bensőséges kapcsolatot sikerült kialakítani, de kíváncsian és szeretettel várom a jövő elsőseit.