Petőfi
Üdvözöljük Programok Tanítók Iskola nyitogató 2023-2024

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.30-15.30
pénteken: 7.30-14.30

ebédfizetési napokon:
7.00-17.00

Kiss Renáta
+36 20/260-28-26

További információk

Védőnő

Balogh Edit
+36/20/550-5218
Iskolában tartózkodása:
H, K, Cs 8.00-15.00

Iskolarendőr

Kónya Orsolya
06/66/523-700

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul hatartalanul kormany ekreta

​Megemlékezés a zene világnapjáról

Ebben a tanévben rendhagyó módon október 4-én rendeztük meg a zene világnapját a Liszt-emlékév alkalmából, amikor az idősek és az állatok világnapjára is megemlékeztünk.
A rendhagyó ének-zene órákon és a Képes zenetörténeti kiállításon a 210 éve született zseniális zeneszerzőre, zongoraművészre és karmesterre, Liszt Ferencre emlékeztünk meg. A kiállítás az első emeleti folyosón volt megtekinthető.
Liszt „zongorajátéka egyedi, összehasonlíthatatlan és utánozhatatlan”- vallotta kortársa Johannes Brahms. Ékes bizonyítéka művei, amelyeket hallgattunk a Sulirádión keresztül az énekkarosok ünnepi műsorában. Köszönjük a színvonalas műsort és a segítséget a hangtechnika kezelésében.
Játékos zenei feladatok elkészítésében – idézet keresgélő, zenei totó - versenyt hirdettünk a 2-8. osztályos tanulók részére az életkori sajátosságokat figyelembe véve, az 1. osztályosoknak pedig hangszeres színező volt a feladatuk. A megoldásban segítségükre volt a kiállítás képeinek és magyarázatainak elolvasása, értelmezése. A tanulók a feladatokat részben a saját tantermükben oldották meg, majd a „zenedobozba” helyezték a megoldást.
A „Játékos zenei feladatok” - verseny eredményei:
Dicséretben részesítjük az 1. osztályosokat az esztétikus színezőkért, a 2. osztályos tanulókat (11 csapat) a megoldásokért, amelyet emléklappal és jutalommal értékeltünk. A legszebb színezőket kiállítottuk az 1. emeleten, amelyet jelenleg is meg lehet tekinteni.
A 3-4. évfolyamosok csapatai (16 csapat) sok hibátlan megoldást küldtek be (3.b, 3.c, 4.b, 4.c) ezért helyezést nem tudunk hirdetni, azonban jutalomban mindenki részesült. Köszönjük a tanító nénik segítségét.
A felső tagozatos tanulók - 24 csapat - megoldásai közül egy csapatnak lett hibátlan megoldása a Dream Team 6.a és további 9 csapatnak csak 1 hibapontja lett.
Elismerésül a jutalom mellett mindenki emléklapot kapott, melyet személyesen adtunk át az osztálytermükben. Köszönjük szépen A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány segítségét a feladatmegoldó verseny jutalmazásában.
Továbbra is fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy a művészetek- ezen belül a zene- milyen fontos szerepet játszik az emberek életében.
„A művészet az emberben és a természetben megnyilvánuló rejtelmesnek, isteninek érzéki visszaadása.”-vallotta Liszt Ferenc, akire igenis büszkék vagyunk.
 
Békéscsaba, 2021. 10. 11.                                                    
 
Greksza Attiláné és Rábai Gabriella

Képek megtekinthetőek a galériában vagy IDE kattintva.