Petőfi
Üdvözöljük Programok Tanítók Iskola nyitogató 2023-2024

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.30-15.30
pénteken: 7.30-14.30

ebédfizetési napokon:
7.00-17.00

Kiss Renáta
+36 20/260-28-26

További információk

Védőnő

Balogh Edit
+36/20/550-5218
Iskolában tartózkodása:
H, K, Cs 8.00-15.00

Iskolarendőr

Kónya Orsolya
06/66/523-700

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul hatartalanul kormany ekreta

Tájékoztatás az első évfolyamos beiratkozásról

TISZTELT SZÜLŐ, TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!
 
Tájékoztatom, hogy a 2024/2025. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.
A beiratkozás során szükség lesz a gyermek oktatási azonosító számára. Ezt az óvodában kérheti (11 jegyű szám).
 
1. Elektronikus úton történő beíratás

Az elektronikus úton történő jelentkezésre 2024. március 27-től 2024. április 19. 18:00-ig nyílik lehetőség a KRÉTA rendszer felületén keresztül, melynek elérhetősége: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap.

Az e-Ügyintézés elektronikus felületen a „Beiratkozás” menüpont alatt a „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” modulon keresztül jelentkeztetheti gyermekét.
Elektronikus úton történő beiratkozás esetén, a beíratáshoz szükséges eredeti dokumentumokat a beiratkozás valamely napján (április 18-19.) a szülőnek személyesen is be kell mutatnia!

Minden kérést, megjegyzést a KRÉTA felület megfelelő rovatában tüntethet fel.

A beiratkozás folyamán az, aki a KRÉTÁ-ban már beregisztrálta gyermekét, kitöltötte adatait és kinyomtatta belőle a szükséges dokumentumokat ELSŐBBSÉGI ügyintézésben részesül a még nem regisztrált szülőkkel/gondviselőkkel szemben.

Felhívnánk minden kedves szülő/gondviselő figyelmét, hogy a papírokat a szükséges helyeken tanúztassák le!

A KRÉTÁ-ban történő regisztráció folyamán az ebédigényt és gyermek hazaengedésével kapcsolatos információkat NEM kell kitölteni! Erről az első szülői értekezleten kapnak majd további tájékoztatást.

Az okmányirodában készítendő „Nemzeti Egységes Kártyarendszer Adatlap” NEM kell a beiratkozáskor! Ezt elég későbbi időpontban megcsináltatni a diákigazolvány igényléshez, miután a gyermeket felvettük az intézménybe.

A 2. pontban letölthető dokumentumokat ne töltse ki előre, ha elektronikusan iratkozik be, mert a KRÉTA egy részüket automatikusan legenerálja a szükséges adatokkal kitöltve!
 
Kattintson IDE! ==>> Elektronikus segédlet a KRÉTA rendszerben történő beiratkozáshoz. (VIDEO)
Kattintson IDE! ==>> Elektronikus segédlet lépésenként PDF formátumban!


2. Személyesen történő beíratás

2024. április 18-án: 8.00-tól- 18.00-ig
2024. április 19-én: 8.00-tól- 17.00-ig

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok bemutatása:
- a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványok,
- szakértői bizottság szakértői véleménye (ha van)
 
A beiratkozás során az alábbi nyilatkozatok kitöltése és benyújtása is szükséges:
(felgyorsítja a beiratkozás folyamtát, ha az alábbi dokumentumokat kinyomtatják, és kitöltve hozzák a beiratkozás napján)
- Etika/Hit-és erkölcstan oktatásra vonatkozó nyilatkozat
- Nyilatkozat a gyermek törvényes képviseletéről
- Nyilatkozat életvitelszerű lakcímről
- Nyilatkozat különleges helyzetről
- Adatlap
 
Hit- és erkölcstan / etika: A beiratkozás napján 2024. április 18-19-én, de legkésőbb 2024. április 30-ig Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika oktatást választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri gyermeke számára. A hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos információk megtalálhatóak az intézményünk honlapján.

Módosítási lehetőség: Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben – az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását kérése alapján az intézmény elvégzi a KRÉTA felületen.

Jelentkezés visszavonása: Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.

A módosításra és a jelentkezés visszavonására 2024. április 19-én éjfélig van lehetőség.

Értesítés felvételről: Akár online, akár személyesen történt a gyermek jelentkeztetése az iskolába (a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt) legkésőbb 2024. április 28-ig döntés születik a gyermek felvételéről vagy elutasításáról, melyről a szülőnek / törvényes képviselőnek tájékoztatást küldenek.

Elutasítás esetén: Ha a nem körzetes iskolába jelentkezés elutasításra került, akkor a szülő/ törvényes képviselő az elutasító döntés véglegessé válásától számított 5 napon belül kötelesek megerősíteni a körzetes iskolába történő beíratási szándékukat. Ezt elegendő online módon megtenni a fentebb meghatározott E-ügyintézéses felületen.

A beiratkozással kapcsolatban tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken kaphatnak:
e-mail:  petofi @ petofi-bcs.edu.hu
telefonon: 66/510-189 az iskolatitkárt vagy technikai jellegű kérdéssel a rendszergazdát keresheti
Papp-Jóljárt Gyöngyi igazgató elérhetősége: 30/286-07-99