Petőfi
Üdvözöljük Programok Tanítók Iskola nyitogató 2023-2024

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.30-15.30
pénteken: 7.30-14.30

ebédfizetési napokon:
7.00-17.00

Kiss Renáta
+36 20/260-28-26

További információk

Védőnő

Balogh Edit
+36/20/550-5218
Iskolában tartózkodása:
H, K, Cs 8.00-15.00

Iskolarendőr

Kónya Orsolya
06/66/523-700

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul hatartalanul kormany ekreta

Digitális Témahét 2023.

A Digitális Témahét a tavalyi tanévben új kihívást jelentett az intézményem számára. Szerencsére idén jobb volt a helyzet, mert van olyan pedagógus, akinek a munkájára és lelkesedésére számíthattam. Közösen, egymás ötleteit támogatva egy nagyon színvonalas, különböző programokkal dúsított heten vagyunk túl.
Célunk az alsó évfolyamokon az volt, hogy minden osztályban egy tanórai foglalkozást digitális eszközök használatával megtartva több digitális pedagógiai alkalmazásokkal dolgozzunk. Az iskolai tabletek segítségével QR kódokat olvastunk be, amelyek egy-egy digitális Wordwall tananyaghoz vezették a gyerekeket. Ezt a negyedik évfolyamon Kahoot interaktív vetélkedővel egészítettük ki az informatikai érdekességek témakörben.
A harmadik osztályos tanulók kreatív dekorációkat készítettek DVD lemezekkel, amelyek felhívják a figyelmet a témahét jelentőségére. Ezeket az első emeleten lévő paravánokra helyeztük ki.
Idén lenne 120 éves Neumann János matematikus, kora egyik legjelentősebb tudósa, a modern számítógépek működési elveit is ő alapozta meg.
A felső évfolyamokon rá emlékeztünk.
Plakátot, újságcikket, bemutatókat készítettünk, űrlapot töltöttünk ki a tanórákon.
A Békés Megyei Könyvtár közreműködésével egyik délelőtt a 7. osztályos tanulóink az alkotóműhelyének vendégei voltak.  A Digitális Témahét kapcsán a fiatalok betekintést nyerhettek a robotika világába.
Visszatekintve erre az öt napra a gyerekek olyan szintű motiváltságot mutattak, amit máskor nem tapasztaltunk. Észrevétlenül sajátították el a tananyagot, miközben gyűjtőmunkát végeztek csoportokban, s több programot is készség szinten megtanultak használni.
Ficzere Enikő és Rábai Gabriella
Képgaléria ITT!