Petőfi
Üdvözöljük Programok Tanítók Iskola nyitogató 2023-2024

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Szívesen fogadjuk az 1%-os felajánlásaikat iskolánk alapítványa számára!

A Petőfi Utcai Általános Iskoláért Alapítvány
18387586-1-04

MENZA ügyintézés

hétfőtől-csütörtökig: 7.30-15.30
pénteken: 7.30-14.30

ebédfizetési napokon:
7.00-17.00

Kiss Renáta
+36 20/260-28-26

További információk

Védőnő

Balogh Edit
+36/20/550-5218
Iskolában tartózkodása:
H, K, Cs 8.00-15.00

Iskolarendőr

Kónya Orsolya
06/66/523-700

Támogatóink

mentorhalo hatartalanul hatartalanul kormany ekreta

Autómentes nap 2023

Az Európai Mobilitási Hét keretében Békéscsaba Önkormányzata 2023. szeptember 22-én autómentes napot tartott. Felkérésükre az idén is csatlakozott iskolánk a programhoz, hogy népszerűsítse a program célját, ráirányítsa a figyelmet a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés fontosságára. Szarka Anita tanító néni – aki a „Zöld őr” program kitalálója – kezdeményezte, hogy versenyeztessük meg az osztályokat, nézzük meg, mely osztályok a legaktívabbak a programban való részvételben. Az iskolarádiós hirdetések és a plakátok csábították a tanulókat a programhoz való becsatlakozásra. Pénteken minden kerékpárral vagy rollerrel érkező tanulót a várostól kapott ajándékkal leptük meg, míg a gyalog érkezőket az iskola alapítványa által finanszírozott édességgel. Örömmel tapasztaltuk, hogy a gyerekeket kísérő szülők is az alkalomhoz megfelelő közlekedési eszközzel vagy gyalog érkeztek. 178 tanuló, 20 pedagógus érkezett kerékpárral példát mutatva az iskolaközösségnek. 153 tanuló választotta azt, hogy inkább gyalog jön ezen a napon iskolába, így 331 diák (több, mint az iskola fele) járult hozzá a program céljának megvalósulásához. Bízunk abban, hogy ez a szám ebben a kellemes őszi napokban nem hagy alább, kedvet kaptak a gyerekek ahhoz, hogy aktívan tegyenek ők is a környezetvédelemért.
Eredmények: alsó tagozatban az 1.b osztály volt a legaktívabb, a tanulók 78%-a csatlakozott a programhoz, a 2.a 61%-a, és a 1.a 60%-a. Ők oklevél jutalomban is részesültek. Felső tagozatban a 8.b osztály 92%-os részvétele kimagasló volt, de a 6.b 88%-a és a 5.b 72%-a is oklevél jutalmazást eredményezett. Az okleveleket az igazgató asszony adta át iskolagyűlésen az udvaron.
Úgy gondoltam, ha már ilyen sokan jöttek kerékpárral iskolába, tegyék próbára ügyességüket is a diákok. Tapasztalják meg kis közösségükben, hogyan áll kerékpározási képességük. Az iskola sportudvarán a Kresz szakkörös gyerekekkel egy ügyességi pályát építettünk, melyet bárki kipróbálhatott a saját kerékpárjával. Nagy örömömre sokan éltek is a lehetőséggel, sőt sokaknak annyira tetszett, hogy többször is végig ment az akadályok között.
Az esemény szervezői (Szarka Anita és Barta Gábor) nagy megelégedéssel dicsérik meg a résztvevő gyerekeket és pedagógusokat és kérik, hogy lehetőségeikhez igazodva ne csak az autómentes napon válasszák ezeket a környezettudatos közlekedési lehetőségeket.

KÉPGALÉRIA